Algemene informatie

Voor wie is Voetbalschool Noord
Alle jongens en meisjes, spelers of keepers, in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar.

Club ondersteunend
Voetbalschool Noord is niet clubgebonden maar werkt juist club ondersteunend. De deelnemers trainen bij hun eigen club en krijgen een extra techniektraining op de voetbalschool. Door het trainen met professionele trainers zal het voetbalniveau omhoog gaan en hier hebben de clubs weer voordeel van.

Trainers
Voetbalschool Noord werkt met gediplomeerde trainers en/of met trainers welke als spelers actief zijn geweest in het betaalde voetbal.

Cursusopzet
De jongens en meisjes schrijven zich in voor 10 trainingen in de periode  maart t/m mei (voorjaar) of september t/m november (najaar). Nieuwe deelnemers kunnen zich inschrijven voor de basiscursus. Na de basiscursus, volgt de vervolgcursus 1, dan de vervolgcursus 2 en daarna de masterclass.

Locatie
De trainingen vinden op de vrijdagmiddag en zondagochtend plaats op de velden van Drachtster Boys. Trainingstijden op de vrijdagmiddag zijn om 16.00-17.00 uur en 17.15-18.15 uur. Zowel voor spelers en keepers. Op zondagochtend zijn de trainingstijden 09.30-10.30 uur.

Trainingen
De oefenstof is altijd met bal en alle basisprincipes van het voetbal krijgen aandacht. De meeste aandacht gaat uit naar techniektraining. De oefenvormen worden aangepast aan de leeftijd en het niveau van de spelers.

Huiswerk
De trainers geven de jongens en meisjes ook huiswerkoefeningen mee. Elke dag even 10 minuten oefenen om het geleerde er nog beter in te slijpen. Wij hopen met de huiswerkopdrachten de kinderen ook te stimuleren om meer te gaan bewegen.

Voelen als een prof
Alle jonge voetballers en keepers dromen ervan prof te worden. Bij Voetbalschool Noord dragen ze allemaal hetzelfde tenue, ze moeten op tijd aanwezig zijn, de schoenen moeten gepoetst zijn, er wordt professioneel getraind en er is respect voor medespelers en tegenstanders. Wij willen ze dat gevoel van ‘prof’ zijn geven en hopen natuurlijk iemand van Voetbalschool Noord terug te zien bij een echte profclub.

Belasting
Vroeger speelden de kinderen altijd buiten. Niks tv, computer of spelcomputer elke avond moe maar voldaan op bed. De training op de voetbalschool is een extra techniek training welke prima past naast de training (en) van de voetbalclub. Een uur extra beweging is niet te veel maar eerder een prima aanvulling op het beweegpatroon van de kinderen.

Cursus informatie

Trainingsdata najaarscursus 2021

Vrijdag
velden Drachtster Boys

bij 2 groepen 16.00 – 17.00 en 17.15 – 18.15 uur. Bij 1 groep zal de tijd 16.15-17.15 uur zijn.

september     17, 24
oktober            1, 8, 15, 22, 29
november       5, 12, 19

Zondag
velden Drachtster Boys

1 groep 09.30-10.30 uur

september     19, 26
oktober            3, 10, 17, 24, 31
november       7, 14, 21

Wanneer?
September t/m november, 10 trainingen
Maart t/m mei, 10 trainingen

Hoe vaak?
Er wordt 1x per week getraind.

Kosten

Cursuskosten: € 100,=
Eenmalige inschrijfkosten: € 10,= zie algemene voorwaarden
Verplicht kledingpakket: € 50,= zie algemene voorwaarden

Het cursusgeld wordt na de 5e training afgeschreven via de automatische incasso. Alle cursusinformatie wordt per e-mail verstuurd.
Een wijziging in het e-mailadres graag z.s.m. doorgeven.

Alle spelers moeten 10 minuten voor aanvang van de training aanwezig zijn. Het is verplicht om te trainen in het trainingstenue van de voetbalschool.